Blogg

Send en Prøysen-hilsen! Publisert: 17 .06. 2014

Hva er vel mer koselig enn å få et postkort eller et brev med en hyggelig hilsen? I sommer oppfordrer vi deg til å skrive ned din favoritt Prøysen-tekst  på et kort eller brev, sette på et Prøysen-frimerke og sende til noen du er glad i. Ta gjerne bildet av kortet, del det på Instagram eller Twitter og hashtag det med #prøysen2014

I nettbutikken selger vi utrolig mange fine postkort med illustrasjoner fra Alf Prøysens forfatterskap og bilder av både Prøysenstua og 'n Alf sjøl. Vi vil også framheve de vakre kortene fra Rifle Paper Co.

 


Jubileumskopper! Publisert: 13 .06. 2014

Som nevnt tidligere skal Alf Prøysens 100-årsjubileum markeres her i nettbutikken på ulike måter. Tidligere denne uka lanserte vi jubileums-t-skjortene. Nå har turen kommet til jubileumskoppene, som vi er svært fornøyd med! Vi brukte lang tid på å velge en kopp som skulle fylle flere kriterier; den skulle være fin å se på, god å holde i og ikke minst god å drikke av. Vi endte på en sagaformkopp som er laget i stengods med matt utside og blank innside.

Utenpå koppen er det to ulike trykk. På den ene siden er logoen til Prøysen-2014. Logoen er designet av Snøhetta. På den andre siden har vi valgt Hans Normann Dahls enkle, men karakteristiske strek av Alf Prøysen.

 

 


Det første jubileumsproduktet har ankommet nettbutikken! Publisert: 09 .06. 2014

2014 er som kjent et stort år; vi feirer Alf Prøysens 100-årsjubileum!
Alf Prøysen ble født 23. juli 1914 og på 100-årsdagen åpnes det nye Prøysenhuset på Rudshøgda, liggende i skogkanten ved siden av husmannsplassen Prøysen. Denne dagen er også starten på tidenes Prøysenfestival.

I Prøysenhusets nettbutikk skal jubileet markeres på flere måter. Det første jubileumsproduktet har nettopp ankommet nettbutikken, og det er en glede å presentere t-skjortene som er laget spesielt til 100-årsfeiringen. De finnes i ordinær-, innsvingt- og barnemodell.

T-skjortene er hvite og "Prøysen 2014"-logoen er i fargen som etter hvert har fått navnet "prøysengrønn".
I likhet med det nye Prøysenhuset er logoen designet av Snøhetta.

Vi gleder oss til snart å kunne presentere flere jubileumsprodukter for dere!

 


Geitekillingen for små barnehender Publisert: 16 .05. 2014

Vi er veldig glade for at Gyldendal bruker jubileumsåret til å nyutgi flere av Prøysens klassikere.

Denne gangen ønsker vi å trekke frem Geitekillingen som kunne telle til ti utgitt i barnebokformat. Tykke boksider og klaffer gjør det lett for små hender å bla. I tillegg til å lese den kjente fortellingen, kan man leke og lære om tall, dyr og farger ved hjelp av klaffene på siden av boka. Fortellingen er en av Alf Prøysens mange historier som har gledet barn i generasjoner.

Geitekillingen som kunne telle til ti ble utgitt for første gang i 1954 og er senere utgitt som bildebok opptil flere ganger, med illustrasjoner av både Björn Berg, Vivian Zahl Olsen og Jan-Kåre Øien.

I denne boka er det Björn Bergs illustrasjoner som er utgangspunkt.

Hvis bare geitekillingen kunne telle til hundre, kunne han telt hvert år siden Alf Prøysen ble født.


Velkommen til Prøysenhusets nettbutikk! Publisert: 25 .04. 2014

Gleden er stor over at vi kan ønske deg velkommen til vår helt ferske nettbutikk.
Utvalget her vil være noe større enn hva vi selger i vår museumsbutikk, og vi håper virkelig du finner det du er på let etter.
Ta kontakt med oss på telefon 62 35 18 00 eller e-post proysenhuset@ringsaker.kommune.no hvis du har spørsmål knyttet til nettbutikken.

 

Vi er stolte over å kunne presentere "Lørdagsstubber" som er en samling av alle de 753 lørdagsstubbene som Alf Prøysen skrev. Her kommer de for første gang i samlet utgave. Nå står dikteren fram i helfigur, i et bind som vil glede og overraske mange. 

"Jeg ser på Lørdagsstubber som et storverk i norsk litteratur. Verket har, så vidt jeg ser, ingen forgjenger - det er tvilsomt om det vil få noen etterfølger. Ved å lese tekstene i den rekkefølge de ble trykt, får man en kollektivhistorie om bygdelivet på Hedemarken i første del av det tyvende århundre", skriver redaktør Jan Erik Vold.

Les anmeldelse fra VG der boka fikk terningkast 5.